WhatsApp Business, what’s in it for you?

Een niet te missen tool voor ondernemers!

A rising star

WhatsApp is waarschijnlijk geen onbekende voor jou, want het is het meest populaire alternatief voor sms. Je kan er gratis tekstberichten, foto’s en video’s mee versturen én je kan ermee videochatten. Wereldwijd zijn er 2 miljard gebruikers en er komen steeds meer gebruikers bij! Niet verwonderlijk dus dat de WhatsApp advertenties in aantocht zijn. Met de steeds hogere eisen van de consumenten van vandaag op het vlak van bereikbaarheid en interactie met bedrijven, is het heel interessant om als merk actief te zijn op Whatsapp.

Daarom willen wij je laten kennismaken met WhatsApp voor bedrijven. Met deze gratis zakelijke versie communiceer je als ondernemer supersnel met je klanten en ben je daar waar je klant is. Zorg er wel voor dat je enkel communiceert via WhatsApp met de juiste boodschap (enkel wat echt interessant is voor hen) en op het juiste moment (dus niet midden in de nacht 😊).

WhatsApp Business, what’s in it for you?

A rising star

WhatsApp voor bedrijven werd in België gelanceerd in 2018 maar wordt nog (te) weinig benut. Onterecht, want waar communicatie via Facebook of e-mail dikwijls verdwijnt in de massa, spring je er met WhatsApp Business echt bovenuit.

Daarnaast zien we dat whatsApp berichten torenhoge openratio’s hebben van meer dan 95%. Dat wil zeggen dat meer dan 95% van de ontvangers van jouw bericht WhatsApp openen! Say what?!? Je kan het succes van je bericht in de app zelf opvolgen in je statistieken.

Wees je er wel van bewust dat je met een WhatsApp bericht heel dicht bij het privéleven van de klant komt. Dus zorg ervoor dat je enkel de klanten contacteert die zich daadwerkelijk hebben aangemeld om WhatsApp berichten te ontvangen EN stuur enkel een WhatsApp bericht als je een concrete boodschap hebt, relevant en uniek voor de ontvanger. Denk aan een unieke aanbieding (hoge kortingen, gratis downloaden van iets wat je klant interessant vindt, etc), klantenservice (vragen en antwoorden over hun bestelling), etc.

Snelle interactie met je klanten

Op je account heb je een bedrijfsprofiel met een omschrijving, contactgegevens en openingsuren. Zowel met de mobiele versie als met de WhatsApp Business web of desktop app stuur je berichten naar één persoon, naar een lijst of in een groep. Dat kan manueel maar ook automatisch.

“Oei en nu moet ik dus altijd en meteen bereikbaar zijn?” Nee hoor, gelukkig bestaan er automatische antwoorden, waardoor je ervoor kan zorgen dat je enkel bereikbaar bent tijdens de werkuren bijvoorbeeld. Daarnaast kan je met whatsApp business automatische begroetingsberichten, afwezigheidsberichten en zelfs instant antwoorden op veel gestelde vragen instellen. Je klanten zullen dus versteld staan van je reactiesnelheid. En jij van je tijdswinst!

Let wel op bij de instellingen, zodat de app de juiste boodschap verzendt op het juiste moment.

Je kan de tool gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals:

  • Eenvoudige vragen van klanten beantwoorden
  • Feedback, reviews en ratings vragen
  • Reminders sturen
  • Informeren over acties, solden …

Snelle interactie met je klanten

Je kan met WhatsApp voor bedrijven ook nieuwsbrieven en promoties sturen. Dit doe je wel deels handmatig en naar hoogstens 256 personen tegelijk. Jouw mobiel nummer moet hiervoor in de contactenlijst van je ontvanger staan. Een WhatsApp-button op je website kan je daarbij helpen.

Verzendlijsten maak je aan op basis van labels die je toekent aan chats en berichten. Zo onderscheid je bijvoorbeeld klanten van prospecten en krijgt elke doelgroep het gepaste bericht. Want hierbij ook belangrijk is: gebruik WhatsApp niet om je nieuwsbrief die je normaal via e-mail stuurt naar je hele klantenbestand te sturen via WhatsApp. Stuur enkel zeer gerichte, persoonlijke acties, relevant voor je klant naar je WhatsApp contacten.

Snelle interactie met je klanten

Maak in WhatsApp Business ook een catalogus met je belangrijkste producten of diensten. Ze zijn dan zichtbaar op je bedrijfsprofiel en je kan ze promoten in berichten. Je klant bestelt en betaalt ze in de app! Een echte mini-webshop.

Go for it!

Wil jij graag méér, maar minder tijdrovende communicatie met je klanten? Wil je aan WhatsApp marketing doen om meer verkoop te genereren? En zoek je een helpende hand om je op weg te zetten? Wij adviseren je graag hoe je WhatsApp Business kan inzetten voor jouw bedrijf. Liever nog meer tijd besparen? Dan stellen we de app met plezier volledig voor je in.