Content marketing bureau regio Lier

Consumenten zijn steeds actief op zoek naar kwaliteitsvolle informatie en inspiratie dit vereist een professionele aanpak. Content komt in veel verschillende vormen, denk aan blogartikels, video materiaal, infographics, interviews, foto’s, etc. Deze content aanmaken en op de juiste kanalen verspreiden, aan het juiste publiek op het juiste moment, dat is content marketing.

Waarom content marketing?

Content marketing is het aanmaken van inhoud die interessant is voor jouw doelpubliek. Een voorbeeld hiervan is de recepten die supermarkten publiceren op hun website: het gaat niet rechtstreeks over het product, maar is er wel aan gelinkt.

Enkele belangrijke doelen van content marketing zijn;

  • Meer mensen naar je website krijgen
  • Een vertrouwensband met je klanten opbouwen
  • Nieuwe klanten aantrekken
  • Autoriteit en expertise uitstralen
  • Aantonen dat jij op de hoogte bent van de laatste nieuwigheden 

 

Voorbeeld van content marketing "www.inesbouwen.com"

Hoe gaan we te werk?

Belangrijk is om eerst samen te kijken waarom je precies met content marketing wil starten, wat is je doel en welke boodschap wil jij verspreiden? Content marketing is een voornamelijk een ondersteunend kanaal en versterkt vooral je andere online marketing activiteiten.

Daarnaast analyseren we samen wie jouw doelpubliek is, wie wil je bereiken, waar zijn ze in geïnteresseerd, met welke vragen zitten ze en waar zoeken ze naar? Als we dit hebben geanalyseerd, is het belangrijk om te gaan kijken waar deze doelgroep zich precies bevindt? Hoe kunnen we ze bereiken, op welke media zijn zij aanwezig, want ook daar moeten wij aanwezig zijn.

Als we al deze zaken in kaart hebben gebracht stellen we een contentplan en contentkalender op. Dit is een doorlopend proces, want interesses kunnen veranderen, zoekgedrag kan veranderen en trends komen en gaan. Ook actualiteit is uiteraard iets waar we steeds rekening mee moeten houden.

De voordelen

  • Je wordt een betrouwbare bron van informatie want je toont je expertise in je vakgebied
  • Interessante inhoud publiceren trekt meer bezoekers naar je website en genereert dus ook meer klanten
  • Google beloont deze relevante informatie en toont je website hoger in de zoekresultaten

Contacteer ons voor meer info of een vrijblijvende offerte

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.