SEA: Adverteren op Google regio Lier

SEA of ‘Search Engine Advertising’ is het adverteren op Google en andere zoekmachines. Door te bieden op zoekwoorden die een internetgebruiker ingeeft op Google, verschijnt jouw website hoger in de resultaten. Wil jij graag je Google Ads campagnes uitbesteden? Contacteer ons vrijblijvend voor meer info of een offerte.

Hoe werkt SEA?

Als jouw website nog niet goed scoort in de zoekresultaten van Google, kan je ervoor kiezen om ‘Cost Per Click’ advertenties te starten via Google Ads. Dat betekent dat je betaalt iedere keer dat een bezoeker klikt op jouw advertentie en zo op je website terechtkomt.

Op basis van een selectie zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf, toont Google jouw advertenties. Dit hangt ook af van het bod, de relevantie en de extensies en indelingen die je benut. De prijs die je betaalt per klik kan enorm verschillen afhankelijk van de sector en de concurrentie. Jij bepaalt welk budget je maandelijks uitgeeft.

Gebruiker die resultaten op Google bekijkt, uw website staat bovenaan met behulp van SEA

Waarom zou ik adverteren op Google?

Met zoekadvertenties in google willen we de juiste doelgroep bereiken, op het juiste moment in de customer journey, met de juiste boodschap die leidt naar de juiste pagina op jouw website. Op deze manier willen we het meeste uit jouw mediabudget halen en enkel de meest relevante bezoekers binnenhalen op jouw website. We passen de advertenties dus aan naar gelang de aankoopfase waarin de bezoeker zit, hoe persoonlijker de advertentie hoe beter, wat je doelstelling ook mag zijn.

Search Engine Advertising houdt 4 grote pijlers in:

  • Adverteren op het zoeknetwerk van Google met zoekadvertenties
  • Adverteren op het display netwerk van Google met banners
  • Adverteren op Youtube met video’s
  • Adverteren op Google shopping met jouw producten.

Daarnaast is Remarketing een heel belangrijk aspect van SEA. Op deze manier ga je reeds geïnteresseerde bezoekers, die al eens op jouw website zijn geweest, of die al een specifieke actie hebben uitgevoerd op jouw webite, terug een relevante advertentie laten zien over jouw producten of diensten

De voordelen van Search Engine Advertising

Targeting
Je kan heel zorgvuldig een specifieke doelgroep instellen, taal, geografische zones, tijdstippen, … Daarnaast kan je ook meetbare doelstellingen bepalen.

Kostenbeheersing
Je bepaalt zelf een maximaal maandelijks budget dat niet overschreden wordt.

Analyse en optimalisering
Wij volgen de resultaten van de campagnes nauw op en voeren wijzigingen door waar nodig.

Contacteer ons voor meer info of een vrijblijvende offerte

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.