Social media

Het gebruik van sociale media is enorm toegenomen, en deze sociale netwerken zijn ideaal om jouw doelpubliek te bereiken.

Waarom inzetten op social media?

Je kan als bedrijf veel voordeel halen uit het gebruik van sociale media, maar welke zijn de juiste kanalen en welke boodschappen gebruik je op die kanalen?

Key2info helpt je om de juiste strategie en planning uit te werken, zodat je met gerichte posts de juiste doelgroepen kan bereiken.

Voorbeeld van social media posts

Hoe pakken we het aan?

Ook hier kijken we eerst naar je doelstelling en je doelgroep. Wie is je doelgroep, op welke social media kanalen zijn ze actief? We hebben natuurlijk Facebook, Instagram en LinkedIn, maar vergeet ook zeker niet Twitter, Youtube, Snapchat, Pinterest, Whatsapp, etc. Dus op welke kanalen moet je je focus leggen? Wil je je publiek informeren, activeren of inspireren? Ook dit bepaalt op welke kanalen je aanwezig moet zijn. Door het bovenstaande samen in kaart te brengen kijken we welke kanalen het beste bij jouw bedrijf en doelstelling passen.

Daarnaast moeten we nog een keuze maken of we enkel organisch aanwezig willen zijn op deze social media kanalen, of we ook betaalde posts willen boosten. Betaalde social media posts zijn ideaal als je snel veel nieuwe kwalitatieve mogelijke klanten wil bereiken. Social media weet heel erg veel over haar gebruikers, denk maar eens aan wat je allemaal deelt en liked op social media. Dit is informatie die wij als adverteerder natuurlijk ook graag benutten.

Dat is de grote sterkte van social media advertising, je kan heel gericht gaan adverteren op mensen met specifieke interesses, die voldoen aan specifieke demografische gegevens, etc. Het mooie is, dat je met een klein bedrag al heel wat interessante mensen kan bereiken, mits je je targeting goed aanpakt. Hier helpen wij jou graag mij uiteraard.

De voordelen

  • Sociale media hebben een groot bereik en met betaalde posts kan je heel doelgericht de juiste doelgroep triggeren
  • Social media marketing zorgt voor meer naamsbekendheid
  • Er komen meer leads voort door het gebruik van social media
  • Meer visibiliteit in zoekmachines doordat je nu ook verschijnt met je social media kanalen
  • Je hebt rechtstreeks interactie met je doelgroep en je kan leren van jouw klanten
  • Voor elk mediabudget zijn er mogelijkheden op sociale media
  • Resultaten zijn meetbaar
  • Meer betrouwbaarheid door goede commentaren en goede reviews van klanten

Ontdek onze nieuwe contentkalender voor 2022

Vergeet in 2022 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste – en soms ook gekste – data. Download nu de kalender in PDF of Excel en start met jouw planning!

Contacteer ons voor meer info of een vrijblijvende offerte

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.